Verzenden & retourneren

Verzendkosten en levertijden

Verzendkosten en levertijd - Nederland en België

Wij rekenen voor verzending binnen Nederland een bijdrage van € 6,95 per pakket. Uw bestelling zal worden verzonden met DPD. Voorradige bestellingen welke voor 12:00 uur besteld zijn, zullen in de regel dezelfde werkdag worden verzonden, zodat u uw bestelling de volgende dag al in huis kunt hebben.

Grotere palletzendingen (indien de bestelde goederen te zwaar of te volumineus zijn voor de pakketdienst) zullen worden verzonden per pallet via TransMission. Hiervoor rekenen wij voor Nederland € 29,95 per zending en voor België € 39,95 per zending.

Gratis bezorging bij een bestelwaarde van 750 euro en meer

Indien de totaalwaarde van uw bestelling exclusief verzendkosten 750 euro of meer inclusief de BTW bedraagt, wordt de bestelling gratis thuis bezorgd. 

Retourneren voor particulieren

Een product besteld op PTessentials.nl, netjes thuis bezorgd, maar bij nader inzien was het toch niet wat u ervan verwachtte?

14 dagen bedenktijd

PTessentials.nl richt zich naar de richtlijnen van de Nederlandse Thuiswinkel Organisatie en hanteert een zichttermijn van 14 dagen.

Melden en retourneren

Indien het product niet is wat je ervan verwacht had, dan kan je dit binnen 14 dagen schriftelijk melden aan ptessentials.nl. Na deze melding kan je het product binnen 14 dagen retourneren aan ptessentials.nl en indien het product conform de voorwaarden retour is ontvangen, zal ptessentials.nl je zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 7 werkdagen, het aankoopbedrag retourneren.

De kosten voor het retour zenden van het product zijn voor rekening van de koper. Dat wil zeggen dat je hier zelf verantwoordelijk voor bent. Uiteraard tenzij het product niet voldoet aan de beschrijving op de website PTessentials.nl. Bij foutieve informatie vanuit PTessentials zijn de kosten voor het retourneren voor rekening van PTessentials.

Het melden van een retour kan via ons e-mail adres: [email protected]

Voorwaarden 14 dagen zichttermijn

  • Alleen van toepassing bij particuliere aankopen.De wet koop op afstand en het recht op retour is niet van toepassing op zakelijke aankopen.
  • Bij de aankoop van producten heeft de consument de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden gedurende 14 dagen. Deze termijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door of namens de consument.
  • Tijdens deze termijn zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij het product wenst te behouden. Uitgangspunt is dat de consument het artikel tot zover mag gebruiken en uitproberen zoals dat in een traditionele winkel ook toegestaan zou zijn.
  • Indien hij van zijn herroepingsrecht gebruik maakt, zal hij het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan de ondernemer retourneren, conform de door de ondernemer verstrekte redelijke en duidelijke instructies.


Ons retouradres is:

PT Essentials
t.a.v. retouren o.v.v. uw ordernummer
Kerkenbos 10-125
6546 BJ Nijmegen