Over PT Essentials - Affordable A-Grade Crossfit and Fitness Gear

PT Essentials is het nieuwe snelgroeiende merk van Nederlandse bodem en heeft tot doel het leveren van kwalitatief hoogwaardige trainingsmaterialen voor (functional) fitness, crossfit, bootcamp, krachtsport, personal training en functional fitness. PT Essentials is geen groothandel, we leveren niet aan winkels, maar wij leveren alleen rechtstreeks aan de eindgebruiker (personal trainers, sportscholen, crossfit boxes, studio's, bootcampclubs, hotels etc.). Doordat er dus geen extra schakels aanwezig zijn, kan PT Essentials dezelfde kwaliteit fitness en crossfit materialen leveren als de bekende A-merken, alleen tegen aanzienlijk scherpere prijzen: affordable A-grade fitness en crossfit gear!

Crossfit

Crossfit is vandaag de dag ongekend populair en dat is niet voor niets! Het is een allesomvattende nieuwe wijze van fitness waarbij elementen van kracht, uithouding en conditie worden gecombineerd.

Natuurlijk heeft PT Essentials ook tot doel om alle essentiële trainingsmaterialen voor crossfit te leveren, met dezelfde filosofie als gebruikelijk: gewoon goede crossfit materialen maar dan tegen betaalbare prijzen!

Tot de meest populair crossfit materialen van PT Essentials horen zonder meer de bumperplates, crossfit barbells, powersleds, slamballs, crossfit rigs, kettlebells, gymringen, plyo boxes, crossfit hex style dumbbells, battleropes, crossfit sandbags en meer!

Waarom personal en performance training

Er zijn diverse redenen om aan personal of performance training te gaan doen. De meest voorkomende redenen zijn:

  • opbouwen van kracht
  • verbranden van lichaamsvet
  • vergroten van de explosiviteit
  • verbeteren van de behendigheid
  • het verbeteren van de sportieve prestaties op het veld: wordt gewoon beter in alles!

 

Personal Training en afvallen

Waarom uren doorbrengen op een cardioapparaat terwijl het veel effectiever kan? Met de juiste trainingsmethoden en artikelen is het mogelijk veel en veel meer te bereiken in een korter tijdsbestek. Door middel van High Intensity Interval training met de juiste tools, zoals kettlebells of een battlerope, is het mogelijk veel sneller calorieën te verbranden en daarnaast zal ook de uren na de inspanning het verhoogde calorieverbruik urenlang blijven aanhouden. Niet voor niets wordt er in televisieprogramma's zoals Obese met name gewerkt met personal training en de daarbijbehoren materialen.

Sportgerichte training door middel van Personal Training

Om beter te worden in jouw sport, moet je sneller, behandiger, wendbaarder en explosiever zijn dan jouw tegenstander. Dat is precies waarmee jij het verschil kan maken en dit bereik je door middel van personal performance training. Zet je tegenstander op een achterstand, spring hoger dan je tegenstander bij die perfect getrapte corner of stuur de tegenstander het bos in door jouw vliegensvlugge zijwaartse (laterale) bewegingen! Bij PTessentials vindt je precies die tools die dit mogelijk maken!

Functionele Personal Training

Het belangrijkste van Personal Training is dat het functioneel is, met andere woorden: je hebt er ook wat aan in het echte leven. De bewegingen en oefeningen die je uitvoert zijn functionele bewegingen die je in het dagelijkse leven ook zal maken: tillen boven je macht bij het schilderen van je nieuwe huis, grip-strenght bij het dragen van je boodschappen, het opstapelen van dozen op je werk, over een hekje springen etc. In tegenstelling tot bodybuilden, waar met statische gecontroleerde en geïsoleerde bewegingen wordt gewerkt (welke in het dagelijkse leven en sporten niet voorkomen) train je met personal trainingen juist die bewegingen die je in werkelijkheid ook zal toepassen en waarbij alle delen van het lichaam met elkaar moeten samenwerken. Met andere woorden: personal training is nuttig!